CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 24, 2009

~PMR reSULt~


eeeee....
seronoknye arini gi amek result...
ALHAMDULILLAH i got 5A 3B...
jadi la kan..
itu pon da mencapai TARGET..
huhu
ngeee~...

Wednesday, December 9, 2009

ResEpi : nAsi EPaL dan UdaNg KunYiT

Bahan-bahan untuk nasi epal :

- 1kg beras | dibasuh dan ditos
- 1500ml air
-1 biji 1/2 epal hijau | dikisar dan ambil airnya sahaja


Cara-caranya:

1. Masukkan beras didalam periuk
2. Kemudian masukkan air masak sehingga 5 minit
3. akhir sekali masukkan air epal tersebut dan tutup periuk kemudian biarkan nasi sehingga masak


Bahan-bahan untuk udang kunyit:

Bahan A:
- 500gm udang
- 5 ulas bawang merah
- 5 ulas bawang putih
- 1 biji bawang besar
- 3cm halia
- 1cm kunyit hidup
- 5 biji cili merah
- 1 batang serai
=semua bahan A dikisar

Bahan B:
- 1 sudu makan cili boh
- sedikit air
- garam dan serbuk perasa secukupnya(nak mudah guna maggi sukup rasa)


Cara-cara memasak:

1. Panaskan minyak dan tumis bahan A yang telah dikisar hingga naik bau
2. Masukkan cili boh dan biarkan hingga garing
3. tuangkan sedikit air. Kacau rata
4. Perasakan dengan garam dan serbuk perasa secukupnya(lg mudah guna maggi cukup rasa)
5. Akhir sekali masukkan udang dan biarkan hingga masak
6. angkat dan sedia dihidangkan bersama nasi epal.

SyafSal

Thursday, November 26, 2009

~2012^`

harini nak cite la kemarin abg aku bermurah hati utk nak tgk wayang...
cite ni terjadi pada 25/11/2009(rabu)

kitorg pi la tgk wayang cite 2012...
syok jgak cite tu...
sblum masok panggung tu abg ajak makn lu sbab lom sarpaan lg walaupon dah pukol 1.20 t/hari..
gi mkn kat BURGER KING...
sedap la jgak...

dah abes makan gi la jln2 sementara tunggu pukol 3.00 ptg utk masok panggung...
gi beli hadiah tok mak ayah la...
pastu tunggu kawan abg aku.. abg aku ajak dye join tgk 2012...

mase masok panggung tu..
alert la sgt... sbab igtkan best memanjang citer tu...
rupa2 nya ada part yg besh sgt ade yg besh la jgak ade gak part yg boring...
hurmmmmm..
xlarat nguap tgk cite tu...
2 jam setengah kat lam panggung tu...
wow!!! batpaa lama nya....
pastu kuaq pi jumpa awek ku..muahahaha...
nanti la kite sambung lagi erk cite ni..
byk lagi episod yg nak diceritakan ni..
xlarat nak type byk2...

SyafSal

Tuesday, November 24, 2009

Day @ GYm

airi abg aku bawak aku gi GYM...
best sbab aku tapena pi GYM sebelom ni...

sampai je kat GYM tu abg aku ajak pi CHOP locker dulu..
kalo xsilap locker aku number 243...
kalo xsilap la...

lepas tu kami pi jogging kat gym tu(nama benda alah tu aku xtaw)..
30 minit ngan benda tu... alhamdulillah berat aku turun gak 2.1 kilo...
sonok gk...
pastu kami pi la wat senaman2 laen plak...

pastu masok blek lam bilik locker tu...
igt nak mandi pastu blik...
abg aku ajak masok sauna batu gunung brapi...
hangat nak mampos...
dok la lamtu lebey kurang 15 minit...
pastu abg aku kata sebelah sauna tu ada 1 lg sauna.. nama dya stim sauna...
dok lamtu 5 minit pon xsampai kami dua kuaq dah sebab xtahan dgn wap air tu..

pastu kami pi mandi dan blik....

Monday, November 23, 2009

~mY InetERasTinG xPriEncE~

arini hepi sgt...
xtaw nak ckp..
this is my second time naek kapal terbang...
1st time mase aku bru je dilahirkan...
mase umo 9 bulan...
fly dr sabah nak balek semenanjung...
time tu mmg xtaw pape pon...

2nd time ni lak pade usia aku 15 tahun..
bertarikh 23/11/2009(isnin)
seronok sbab nak naek kapal terbang tanpa org tua disisi lak tu...
mase mula2 nak check in tu ayah swoh check in sendiri,...
ketaq jugak... tapi dye xtelan org pon...
pastu tunggu 1 jam lebeh nak tunggu kapal terbang tu mendarat..
sbb cuaca xelok sama...

dah naek kapal terbang tu apa lagi.. eksited sgt la...
xblank kan tingkap.. always open...
gayat gak.. tpi lama2 ok la...
sejam lepas tu kapal pon mendarat la kat KLIA...
kira2 jam 5.40 petang la...

pastu dah turun tu abg pon bawak la gi mkn...
sedap...
makan shushi kat SHUSHI KING...
mula2 mmg kekok gak nak gna chop stick tu...
lama2 okey la... dah reti guna..huhu

pstu jaln2 kat seremban then blik ke putra height utk tido...
sonok gak..
sejuk gak uma sewa abg aku ni...

+++++++++++++++++++++++

cerita ni abs takat ni je...
nanti bie ade kes bru yg tergerak ati tuk nak tulis ak tulis lg...
papai...


SyafSal

Sunday, November 15, 2009

^*SAhabAT*^


inilah sahabatku yg paling rapat denganku...
walau apapun masalh aku...
akan ku luahkan kepadanya...
sedih, gembira, ketawa kami bersama....

APA?!!!!! SUKA?!!!
suka sapa??
diya ni ka...
adal a cket...
tapi takot kena reject biar simpan jer...
hahaha...

chumel kan...
tapi pic ni amek curi2 ja...
nampak xbpa chumel...
nanti aku haplodkan pic yg diya sendiri snap...
huhu..

*************************************
tu dulu mmg diya sahabat karib aku...
tapi skang ni dye dah benci aku...
nak wat pa tehegeh-hegeh nak kawan ngan org yg benci kita kan...
bek kita cari len...
kawan bukan 1... 100000000000
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
nie nak bkak story baru...
ade seko anok tupai, ataih juley mottey....
ngarot dah ngarot dah....


xtaw nak cerita la... nanti bila sampai mood tu aku cita kat korang k...

papai...




SyafSal...


Tuesday, November 3, 2009

-cEriTa-

Assalamualaikum,

ni lame dah xstory lg nih..
arini aku just nak share about my kazen...
kazen yg paling rapat ngan aku...
name dye Luqman...
dulu saiznye lebey kurang aku la..
pastu dye menDIETkan dirinye...

skang ni dah kurus...
kalo dulu tu kitorang la plg hot...
skang ni dye je...
aku dok GIMOK lg...
huhu/...

now i'm trying to loose my body weight...
huhu..

*************************************************************************************

nie nak cite sal arini lak...
arini aku xgi skola..
sonok giler...
tapi bosan la duduk umah..
kalo kat skola tu boley la nyembang ngan kawan2..
kat umah ni bosan gile...
huhuhu...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

arini perot rase mcm lapa je...
mayb petang ni nak gi beli sluar...
geeeeee..
syoknye...
kes lapa lom abes ag...
agak2 la kan ape yg patot aku mkn...
ptg ni rancang nak bi mkn bihun sup...
tapi...
byk plak halangannye...


buntu...


SyafSal..

Saturday, October 31, 2009

~BanNeR cOnCerT~

THROUGH MY WINDOW
VERSE 1
Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

VERSE 2
In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

CHORUS
Now there's me....and you
And we are not alone
You…and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Me....and you
And we are not alone
diff.....rent view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could "be so real"


VERSE 3
I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

CHORUS REPEAT.

Wednesday, October 28, 2009

~rOnGGengAn~ ke Jetra

Assalamualaikum,

dah lama dah aku xupdate blog ni erk...
nak story cket ni...
ekot la kalo korang nak bace korang bace la..
kalo tanak xyah..huhu

ari sabtu (24/10/09) aritu aku plan ngan kawan nak gi jalan2 kat jitra...
nak mintak permisi kat ayah tkot..
mintak permit kat mak..
mak kata tettttt...
ayah kata pi laaa...
huhuh..
syok xsangga ni..
hahaha..
pastu igtkan ayah nak hantar..
rupanya kena gi naek bas..
huhu..at least ade gak xperience naek bas kan...

mase dok tunggu bas tu... kebosanan la...
tunggu bas dah la lama gila..
dr pukol 10.00 a.m dok tunggu...
tunggu punya lama batang idong bas pon xnampak...
punya la lama tunggu bas sampai berakar bontot ede ni...
finally, ada gak bas...
naesb baek bukan bas HBR... kalo HBR xsampat sampai tros lekang..
huhu...
bas mula diperlihatkan pada pukol 11.05 a.m..

dok dalam bas tu pon satu hal... org punya la ramai..
xla ramai sgt...
4 org ja berdiri... yg laen sume duduk...
tapi tabiat org kita ni ska sgt berdiri kat tangga...
geram toi...
pastu dok tunggu la kolek bas tu igtkan xmo mai dah...
mai jugak...
igtkan free la nek bas tu..hahaha
kena RM 1.40... xla mahai sagt...

setibanya di jitra, kami tercari-cari kedai makn..
igt nak blanja kawan2 tu pizza hut...
depa nak mkn myfc kot ska lah..
depa yg lanja..
huhu...

pastu kami meronda sakan la kot jitra mall tu...
lastly, kami pi maen game token...
lawan game kereta..
4 round besh...

(skip byk nih crita niy, xlarat nak tulis bebyk)

pastu kami nak balik..
tunggu la bas...
pastu kami tgk budak2 asrama skolah kitorg dok tunggu skali...
maleh sket nak nek bas ngan diorg..
aku wat la cadangan utk nek teksi...
suma antara kami setuju...
kami pi la tanya pakcik teksi tu...
4 org kena la RM 16...
byr sorg RM 4 je la..
mahal la cket dr bas...

pastu dah sampai kat pekan tunjang...
aku arrive kat tunjang pukol 4.30 p.m...
penat gila...
muka pon berminyak...
blek tu aku tido sampai xseda(bohong ja)
xtido po..hhahaah

okies la stakat ni je kot crita kedai kopi ni..
huhu..

keep in touch yea

SyafSal

Wednesday, October 14, 2009

pEraSaaN 50/50

Wednesday, September 16, 2009

~~HarI rAYa AiDiLfiTRi~~

...

Tuesday, September 8, 2009

GafiMmeRs~







seronok x???

The LucKy LAkI

Lucky Laki – Superman


reff:

aku bukanlah superman

aku juga bisa nangis

jika kekasih hatiku

pergi meninggalkan aku


ayahku selalu berkata padaku

laki-laki tak boleh nangis

harus slalu kuat

harus slalu tangguh

harus bisa jadi tahan banting


tapi ternyata sakitnya cinta

buat aku menangis


repeat reff


ayahku selalu memarahi aku

jika jatuh air mataku

kata ayah slalu air mata itu

adalah tanda kelemahan


tapi ternyata air mataku

ternyata jatuh juga


repeat reff


ayahku tersayang maafkanlah aku

jika aku masih menangis

masih belum bisa menjadi seperti

apa yang ayah selalu mau


kita berjanji ’tuk tidak lagi

menangis karena cinta


repeat reff [3x]



Lirik lagu Lucky Laki – Superman ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Lucky Laki – Superman.

Wednesday, September 2, 2009

rEsUlTzZ xM~

nie ha.... result aku bru dpt je dalam minggu nie.... korang nak tawu x result trial aku camne... punye la terok....



result nye camnie ::



Bahasa Malaysia : 59%

Bahasa Inggeris : 62%

Geografi : 63%

Sejarah : 36%

Pendidikan Islam : 73%

Kemahiran Hidup (Kemahiran Teknikal) : 68%

Science : 53%

Mathematics : 68%



Keseluruhan markah cam ni : 5B 2C 1D....


Camtu larh result akuh kali niy

Sunday, July 12, 2009

Profile Afiq Hakim bin Ahmad~




NAMA SEBENAR: AFIQ HAKIM BIN AHMAD

TARIKH LAHIR:MASIHI :: 18/01/1991
HIJRIAH :: 2 REJAB 1411

TEMPAT LAHIR: JOHOR

TINGGI: 176CM

BERAT: 67KG

ZODIAK: CAPRICORN

HOBI: MAIN FUTSAL

PROFESION: MENYANYI

STATUS: BUJANG

ADIK BERADIK: 5 ORANG

SEKOLAH: SMK TAMAN JOHOR JAYA (1)

CITA-CITA/IMPIAN: MENJADI BUISNESSMAN

ALBUM: -

PENCAPAIAN: TEMPAT KE-3 AKADEMI FANTASIA MUSIM KE-7

PENGANUGERAHAN KHAS GAFIM: BINTANG AKADEMI FANTASIA PALING MENYERLAH

WARNA KEGEMARAN: BIRU CAIR

MAKANAN KEGEMARAN: KUEY TEOW

MINUMAN KEGEMARAN: TEH TARIK

JENAMA KEGEMARAN: NIKE

PENYANYI PUJAAN: JAMAL ABDILLAH

PELAKON PUJAAN: ZULHUZAIMY

SIRI TV KEGEMARAN: PRISON BREAK

FILEM YG DIMINATI:

LAGU YANG DIMINATI: HEY THERE DELILLAH

CIRI2 LELAKI/WANITA IDAMAN: WAHEEDA

SIKAP YG TIDAK DISUKAI: TIDAK JUJUR

TEMPAT YG DIGEMARI: PADANG BOLA

TEMPAT YG INGIN DIKUNJUNGI: PARIS

MUZIK YG DIGEMARI: POP JAZZ

PENGALAMAN YG TAK BOLEH DILUPAKAN: MASUK KE AKADEMI FANTASIA

TENTANG SAYA: SAYA SUKA JUJUR. TAK SUKE SOMBONG. SAYA SUKE BERMAIN BOLA DAN SUKE MAKAN DAN MENCUBE BENDE BENDE YANG BARU SEBAB SAYE SUKE MENEROKA.

E-MEL: potato_akem@yahoo.com

UCAPAN UNTUK PEMINAT: TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YG MENYOKONG SAYA AMAT HARGAI SEMUA PENGORBANAN ANDA. SAYA BERTERIMA KASIH KEPADA PEMINAT YANG SENTAISA BERSAMA SAYA DALAM SUSAH MAHU PUN SENANG…

4k3m d4h m4j0k...=(



assalammualaikum to all gafimmers….

k arie 2 akim pegi mlm gala anugerah bintang popular…
kre party larh meraihkn pemenang abp…
rmai artis2 dtng antarenyew ayu, amelia, n buanyak lg…
mlm 2 akim duet ngn FT lgu bencinte…
besh glew…
akim dpt adiah menari cm allahyarham mikael jackson…
n cabutan bertuah…
urm mlm 2 akim pkai bju suit…
suit yg akim pkai 2…
hazwani osman (wanie) yg buat…
mng cantik glew larh…

k akim nk ckp tntng akim n ayah pegi kt tasik kenyir arie 2…
besh gak g snew…
top 5 sumew adew…
aril, apiz, yazid doang bwk ayah doang…
tp kak isma bwk laki dyew…
kteorg dtng snew ntk shooting menuju puncak…
final episode pnyew 2…
besh ktorng kt snew…
pegi pulau2 kt snew…
n yg besh nyew ktorg pegi tngk ikan kelah…
mng epy larh kt snew…

lg satu nie akim nk ckp…
akim mjok ngn koang sumew tau…
koang mjok2 ngn akim…
tp koagn tk tau akim pnyew prsaan…
koang mjok akim tk tgur koang kt chat box…
koang knew memami akim…
akim bkn marah kt koagn…
tp memami akim plz…
akim soang nk knew ckp kew nmew soang2??
koang pnyew nmew kt chatbox 2 plik2…
kekdng akim tk smpt tngk nmew da ilang da…
koagn plz memami akim…
akim soang nk jgew aty koang kt dlm chagtbox 2…
100 lbey owang…
koang 100 lbey owang memami larh prsaan akim soang…
akim arap koang memami akim n plz renungkn pew yg akim ckp…
akim tk mara koang akim mng syng kt koang…
akim syng sumew all gafimers…
k renungkan larh…
love u all…
muakhz…….
akhir katew…

‘TAK MATI KITA DEK KUTUKAN
DAN
TAK HIDUP KITA DEK PUJIAN’

AKIM AHMAD SYNG GAFIMERS…

Sunday, June 28, 2009

lOGo k3l@S~




cantik x logo kelah 3b...
kelas kitowang lah...
hahaha...
xde pape pon nak diposkan kat sini...
just nak show yg nie je...

Sunday, June 21, 2009

Bengang - Ak3m...



Lirik..

Aku bosan dengan cintamu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku

Aku fikir kau tak searus
lebih baik ku beralih
biarkan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir angkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku
katamu...

Tak mungkin ku percaya
Kata2 yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan...
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka

Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama diri mu yang sering berdusta

Tak mungkin ku percaya
Kata2 yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan...
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku

Benci hatiku diserang pilu
Pedih hatiku teringat janji mu
oooh caramu
Akan ku teruskan...
Hidup ku oh tanpamu...

Tak mungkin ku percaya
Kata2 yang penuh dusta
Hanyalah bibir berkata
Yang memilukan...
Menambah bengang rasa hampa
Terus hingga diriku terasa

Created by
SyafSal

Saturday, June 13, 2009

Ak3m Mintak MaAf -)






PEMENANG tempat ketiga rancangan Akademi Fantasia ke-7 (AF7), Afiq Hakim Ahmad atau Akim yang hampir dua bulan berada di persada seni sudahpun dikritik.

Dia dikatakan besar kepala, tidak serius ketika mengadakan fotografi dan promosi selain merungut kononnya penat menjadi artis akibat terpaksa mengejar masa.

Malah khabarnya juga semasa majlis pernikahan Adlin Aman Ramlie dan Emelda Rosmila di Ipoh bulan lalu Akim bersama Aril menyidir untuk mengenakannya Adlin yang juga pengkritik AF7. Kononnya ia masa yang sesuai untuk “membalas dendam” selepas mereka keluar dari AF.

Tingkah laku Akim seperti itu mendapat reaksi yang kurang menyenangkan daripada banyak pihak termasuklah orang media.

Kisah tidak puas hati segelintir pihak mengenai perangai Akim itu juga telah dikritik oleh wartawan Mingguan Malaysia, Niezam Abdullah menerusi ruangan Kring Kring di Pancaindera minggu lalu. Niezam mempersoalkan sikap Akim yang didakwa sudah besar kepala.

Pastinya kritikan panas itu turut mengejutkan Akim termasuklah pihak Astro, keluarga dan para peminatnya. Namun anak saudara kepada pemain bass kumpulan Mega ini tidak melenting kerana tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan.

Ikuti perbualan saya dengan Akim mengenai kritikan pedas yang dilemparkan kepadanya.

Setelah membaca kritikan mengenai Akim adakah Akim rasa tertekan?

Saya tak rasa tertekan dengan kritikan yang dilemparkan. Malah saya mengucapkan terima kasih kepada abang Niezam kerana kritikan itu membolehkan saya memperbetulkan apa yang kurang selain memperbaiki kelemahan pada diri saya. Sebagai artis yang sangat baru, pastinya saya tak tahu perbuatan saya boleh mencalarkan hati orang lain. Tapi saya tidak ada niat pun untuk melukakan atau menyakiti hati sesiapa. Saya anak muda, mentah lagi, baru (usia) 18 tahun. Dalam dunia seni pun baru dua bulan. Kalau tidak ditegur saya tak tahulah. Itu sebabnya saya berterima kasih kepada orang yang memberi teguran. Lebih baik saya ditegur pada peringkat awal, bolehlah saya baiki kesilapan dan tidak akan mengulanginya lagi. Semua itu saya terima dengan hati terbuka.

Akim mengaku atau tidak apa yang berlaku itu adalah kesilapan Akim sendiri?

Ya saya mengakui. Setiap manusia pasti melakukan kesilapan dan apa yang terjadi itu adalah salah satu daripada kesilapan yang saya tidak sedari.

Benarkah dakwaan mengatakan Akim buat muka masam ketika diwawancara oleh pihak media?

Sebenarnya saya ada masalah sikit masa tu. Bila ia datang secara tidak sengaja masalah itu digambarkan melalui reaksi muka. Biasalah, rasanya semua orang pasti pernah mengalaminya. Ia akan jadi tanpa dipaksa dan tak boleh nak kawal. Mungkin kalau dah lama jadi artis saya akan tahu nak kawal keadaan.

Masalah apa?

Ada la sikit. Dah selesai pun.

Dengar cerita Akim penat, ditambah pula dengan masalah yang datang tiba-tiba. Ceritakan sikit penat macam mana?

Bukannya apa bang. Sebelum bertemu dengan wartawan hari itu saya juga baru balik dari Indonesia selama seminggu.

Buat apa di Indonesia?

Saya tak boleh cerita bang, masih dirahsiakan apa yang saya buat Indonesia tu. masa di sana saya hanya berkesempatan tidur di atas katil selama sejam saja. Bayangkan selama seminggu tu! Yang lainnya saya tidur di dalam kereta dan bukan di atas katil hotel. Saya baru lagi dalam dunia ini jadi tak dapat nak biasa lagi dengan keadaan. Cuma saya mahu diberikan peluang untuk menyesuaikan diri.

Semasa kritikan terhadap Akim disiarkan, Akim ada hantar SMS kepada wartawan berkenaan. Siapa yang suruh?

Tak ada siapa pun paksa. Itu semua inisiatif saya untuk mengucapkan terima kasih kepadanya. Tidak ada niat nak perli atau apa-apa pun. Kalau tak kerana tulisan itu mungkin saya tak sedar kesilapan saya. Saya mengucapkan terima kasih di atas teguran tersebut.

Apa kata keluarga dan pihak Astro?

Bagi pihak keluarga mereka terima kritikan dengan baik dan positif manakala Astro menasihati saya supaya jangan cepat melenting dengan gosip atau kritikan.

Sewaktu dalam AF dulu pun Akim ada tunjukkan sikap seperti itu kerana tidak berpuas hati dengan tindakan teman-teman lain.

Saya akui dalam akademi saya pernah memberontak. Tapi itu dulu dan saya juga dah dapat kawal sikap panas baran saya. Saya sedang belajar bagaimana mengawal itu semua. Proses mematangkan diri akan berlaku secara berterusan dan saya sedang mengalami proses tersebut. Berikan saya masa.

Setelah apa yang berlaku ada tak rasa menyesal kerana memilih untuk menjadi artis?

Tidak sama sekali sebab saya yang pilih untuk berada dalam dunia seni. Saya sedar sebagai artis gerak-geri kita diperhatikan orang dan saya akan ingat sampai bila-bila. Saya akan pastikan kritikan sebegini tidak akan berlaku lagi hanya kerana kesilapan saya sendiri. Tapi seandainya saya masih buat silap, tak salah kalau ada sesiapa nak tegur.

Apa yang Akim nak katakan pada peminat?

Terpulanglah kepada peminat nak menilai terhadap apa yang berlaku. Saya akui kesilapan itu dan saja janji tidak akan buat lagi. Akim adalah Akim yang dulu dan tidak pernah berubah biarpun sudah keluar dari AF. Saya harap para peminat tidak salah anggap terhadap saya. Saya bukan sombong, tapi saya mesra orangnya. Saya juga ingin meminta maaf yang ikhlas kepada mana-mana pihak yang terasa dengan tindakan saya selama ini kerana bukan saya sengaja melakukannya. Apa yang berlaku adalah di luar kawalan. Jangan hukum saya atas kesilapan pertama itu, berikan peluang kali kedua.

Thursday, May 21, 2009

SekOLah;)


nielah logo sekoalh aku yg aku cintai...
cute kan

_______________________________________

aku tatau nak tulis pe dah...
hope jadi lah follower aku....
thankss

Wednesday, May 20, 2009

Aku Minat Dea:)



nie dea post terbaru aku...
cute dak...
encem dak...
huhu...
lama gak aku xtuleh blog nie...
aku nak share crita pon lanie aku tgh epi...
xcedey...

aku nak bg 1 fan club nie kat ampa...
tapi jgn dok sign up...
gafimmers.com.
bkak lah...
tgk ja

Thursday, April 30, 2009


Nie lah kek Bufday aku(4.2.2009), kakak aku(5.2.2009) n kazen aku-ziqry(8.2.2009)..

Tapi yang sedeynye kek nie ada name Ziqry sorang jerr....
;-(

Tapi de gak org nak wish kat kite...













____________________________________________________________________
Nie cerita baru lark..


Saturday, April 11, 2009

seronok!!(:

arini aku da perlawanan besaq...
lawan petanque..
seronok..

_________________________________

awai pagi tadi aku mangkit awai xseperti biasa..
besa dok mangkit tdoq pukoi 6.30 pagi++
tapi pagi nie aku dengan semangatnya mangkit pukoi
6.00 pagi...
mak aku heran...

__________________________________________

paihtu sampai ja kat kolah
aku cari kengkawan seperjuangan aku xjumpa...
qupanya depa dok wat date dulu...
aku pon biaq la kar depa....
paihtu cikgu kol kata cikgu nak sampai sekolah dah...
nak amek kami...

__________________________________________

sampai kat sana
kami pi daftar dulu....
paihtu tunggu punya tunggu...
lebey kurang 1 jam setengah la jugak...
lama nak mampoih...
bila nama skola kami dipanggil ja...
aku teruih jadi nerves...
igtkan pihak awan nak siries...
upanya friendly...
kami pon wat enjoy2 larr...

pusingan pertama team kami kalah...
cikgu kata hattu xpa pasai pusingan pertama...
satgi ada 1 lg pusingan..
kena bg menang..

_______________________________

masok ja pusingan ke-2,
kami kena tunggu gak...
besala kami org sume dok blateh
kami ketegaq xmo blateh..
lama la tunggu...
sorat kabaq xto lah bpa kali baca...
xabeh pon...
hahahaha...

___________________________________
taim kami lak nak lawan....
aku punya la besungguh sungguh....
kalah juga...

at least team kami naek satu mata dari pusingan pertama..
nie markah bg ke-2 dua pusingan:
pusingan 1 = team lawan 9 kami 1
pusingan 2 = team lawan 9 kami 2

kesimpulan dia....
hampa nak kta kata la...
janji kami berani gak perform..
kalah2 pon dapat sijil..
tawn depan nak masok lg..
dgn azam nak menang sampai menara gading...
amin

Thursday, April 9, 2009

Malu kena DENDA!!!!!!!!*-*

ampa taw x tadi kat skola aku kna denda...
taw x sebab pa...
sebab aku lupa nak lkis yg latihan science tu....
selalunye yg chapter 4 science tu cpt ja org wat nota...
aku nie pelek sket...
slow....

___________________________________________


habeh dah bab tu...

____________________________________________


sebelum kejadian DENDA tu ..
aku dapat 1 warning..
aku maen PETANQ paihtu aku kena blateh la...
habeh ja blateh tu aku pi la kantin...
ada cikgu tu dya bg warning..
aku mula ketaq...
dya tanya ' haqi ni haqi laih hampa belateh kan '
dgn penuh semangat aku jawab ' YA '...
dya kata kalo lepaih nie aku tgk ampa belateh lg
aku canai hampa...


aku taw dye lawak ja...
hhahahaha
mana taw kot dya wat sunggoh...
hhahahaha
tkotnya...

Abg dan Adek ;-P

tengok larr gambaq adek dya ngan abg dya tu........
mana lg ensem?..
hat belah kiri tu abg aku..
keja dya dreba..
dreba kapai teqebang woo...
he is very spoting brother...
he is nice to me...

hat belah kanan plak tu ...
ehem3..
adek dya la...
aku lah....
dya pon dreba gak..
tapi dreba penyebok...
ya rabbi...
kalut sungguh diya tu...
haih anak sapa lah tu...

dua2 hebat dua2 hensem kan..
haha...
setakat nie dulu cqeta aku...
nanti aku bkak cqeta bru aku gtaw ampa taw...
Salam....:)

Wednesday, April 8, 2009

MaLu!!!

nie aku da satu cerr nak cite kat ampa..
ampa baca lar.

aritu aku pi la blateh maen petanq kat sekolah siputeh..
sonok larr...
tapi
di sebalik keseronokan tu ada malunya..
masa dok basuh bola petanq tu aku dok betinggung..
aku xsedaq yg seluaq aku tekoyak...
yg syoknya bkn aku yg perasan tapi kawan aku..
nak tegelak pon ada malu pon ada..
perasaan aku bercampur baur...
mujoq kawan aku tu jeneh xheran sgt..
kalo kwn aku tu jeneh mulut murai..
xtaw la satu skolah taw yg seluaq aku koyak..

dok malu xhabeh lg nie..

paihtu kmi blek la kat skolah asal kami..
aku bwat tataw ja..
jln cover gila...
mujoq la koyak tu sikit ja...
kalo x..
teborai habeh sume yg aku kat dlm..

tuntasnye, aku malu sampai la lah...
kalo boley ampa kmen la norh...

Tuesday, April 7, 2009

sedey;(

aritu aku punya bateri phone dah sesak..
nak charge pon dah dok kat skola...
charger plak xbwk...
aku pon tringatlarr yg abg aku da xbwk 1 phone dye..(motorola V6)
aku dok *aim* lama dah enset tu...
paihtu aku tanya la abg aku 'bley x nak gna enset motorla tu?'
abg aku jwb ' amekk lar'
yg jadi masalah diya enset tu kak aku pegang..
payah la cket nak mintak..
satgi diya jerkah 4 kampung dengaq..
aku pon try la nak mintak...
dya xbg...


aku membbuat cubaan kedua...
diya still xbg...
paihtu au tanya abg aku blek..
'abg bg dak enset tu'
abg aku kata ' amek la..kalo kak xbg xyah amek'

dgn tiba2 ati aku rasa macm nak tbakaq..
hancur luluh lar nampak gayanya...
ari sabtu nie aku nak wat alasan baru...
hahaha...

sedey sunggoh!!!! :(

Friday, March 20, 2009

busy(but)

Semenjak dua menjak nie aq sebok cket.. almaklum la nak peqeksa PMR.. Study je qeja aq.. Kengkadang aq masok bilik aq xstudy pon.. Aq lepak ja.. Kadang-kadang aq mecej ngan kawan aq.. syoq.... 2pon kalo aq qajen.. kalo aq malaih tadak aku nak uwat papa aeh.. mai angin penyegan ja aku tequih xmo uwat papa.. kalo ampa sume ada petua bg ilang penyegan aq nie sgt dialu-alukan la.. bukan apa aq kan nak peqeksa tawn nie... so aku kena qajin sket..

Citer BEST!