CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, November 6, 2011

Friendship will never END!

aku tak sempat nak update cerita cerita ni tapi banyak gila aku nak bercerita.. sekarang ni aku nak tunjuk video ni ja la kat hampa.. dah masok Youtube dah pon.. hihi.. harap sudi sudi la tengok walaupon kan




ni tentang persahabatan aku di SMK MEGAT DEWA sepanjang 5 tahun... korang tengok ja la.. huhuhu

Assalamualaikum

Tuesday, November 1, 2011

Kampung UPDOTE~~~



Hari ni nak cerita pasai sahabat sahabat aku... XOXO... sebelom tu aku nak cerita pasai watak dan gelaranyang paling tak boleh belah... jom tengok tenung lihat dan tonton watak-wataknya dan gelarannya..

dari kiri : farhana(SENAH), Azieana(TEMAH), Aqidah(JENAB)

SyafPa'an (LEMAN)

SENAH tengah pusing pusing kat kampung..

nadia(JEMAH)-adik SENAH

JEMAH ngan SENAH

SENAH LEMAN ngan TEMAH..

LEMAN n JENAB...

SENAH awat yang nak kiss TEMAH?

dah la kot noh.. aku naik segan lak nak UPDOTE banyak-banyak.. sekadar termampu cukup.. 
apa apa pon camni lah hidop kami sebagai SENAH TEMAH JENAB dan LEMAN....

Saturday, October 29, 2011

FevEraSI!!!!!


todea todea.. baq hang.. aku ni bukan rajin sangat nak update blog ni.. maklom la siang malam pagi petang dok kat sekolah ja.. pendek kata sopa gambar kat atas tu la.. EXAM FEVER!!..
cam pa lagi.. aku tak suka la SPM... tapi suka ka tak suka ka.. aku kena jugak la BERCINTA ngan SPM ni sebab masa depan aku ni.. haish!! tlg sat pinjam sapa sapa punya hantu raya. aku nak pinjam untuk tengok tengok jawapan bila aku perlu.. haha.. 

persediaan hampa macam mana wei wahai rakan rakan seperjuangan ku??? adakah sudah 100% dalam kepala atau masih 3 suku cam aku?? kalo ampa ikot aku kompom mati la ampa.. tapi takpa.. insyaALLAH.. aku nak berubah ni..haha.

dalam dok sebok SPM fever yang lebih kurang 2 minggu lagi ni.. aku sempat lagi dok buat benda ni

apa la nak jadi.. sambil sambil tu dan lagi aku dok layan yang ni...
lagi terok kan.. aku bukak banyak video.. tapi yg menarik telinga aku untuk lagi aku nak layan lagu ni laa..


ya ALLAH rizuan Naim.. aku tak leh kalo seminit tak dengar (hiperbola gila).. sedap woo voice dya ni.. dulu OIAM tapi sekarang ni dalam kumpulan FORTEEN... haha

ok aku pon boring gila ni dok berbisik sorang sorang.. sok aku nak pi sekolah so time time cam ni la enak nak tidur.. ahaha... hope korang paham la noh.. kot mana celah pon bagi paham jugak lah...




Assalamualaikum xD


Thursday, October 13, 2011

When the HOTTEST day! Ultra Lover~




Looking for love
Negai o komete (Every night)
Dekirusa (You can make it)
Jibun o shinjite.
Imakara mukae ni ikunda
Uh Baby dare nimo maketakunainda
Don't give up kore ga saigo no koisa
Furueru My heart kakeruyo Ride on now

Egaita mirai e sokkou
Imasugu chokkou mukauyo
Ready go
Mukauyo Ready go!
Tonight Tonight kanarazu
Lovin' lovin' lovin' you

Tsunaida te to te o gyutto
Nigiruyo zutto futari wa Get on
So Keep on Keep on chikauyo
Oh yeah yeah yeah

Doushiyoumonai youna
Surechigai mo arusa
Toki ni namida datte afurerumonsa
Demo norikoeru tabini
Tsuyoku narenda
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/2pm/ultra_lover.html ]
Kimi to tsunagu migite
Kiite nandemo I don't care
Muteki ni nareru I'm your man
Unmei kanjita face to face
Kimo to dokomademo go new days
Afuredasu omoi todoke
Go ready go Sou futari no
Ultra Love itsumademo oh

Hajimete kanjita unmei
Shinjite kenmei anata e Oneway
Try Try itsudemo
Lovin' lovin' lovin' you

Deaeta kiseki wa kitto
Unmei motto kagayake Get on
So Keep on Keep on sukitesa
Oh yeah yeah yeah

Love love love Ultra love Oh...
Love lovelove Ultra love
Ultra lover loverlover love

Hanasanai itsumo
Sobo ni ite mamoritai
Egaita mirai e sokkou
Imasugu chokkou
Mukauyo Ready go

Tonight Tonight kanarazu
Lovin' lovin' lovin' you
Tsunaida te to te o gyutto
Nigiruyo zutto futari wa Get on
So Keep on Keep on
Chikauyo Oh yeah yeahyeah



Thursday, October 6, 2011

3 Unit diGabungkan!!

Kali ni aku nak korang dengar lagu lagu ni.. hahaha

1) When The Door Closes - Yoon DooJoon and Son DongWoon
2) Thank To - Yong JunHyung and Yang Yoseob
3) Let It Snow - Lee GiKwang and Jang HyunSeung







마지막 인살 내게 건네기 전에
majimak insal naege geonnegi jeone
아주 잠깐만 멈춰서 날 보며 웃어줘
aju jamkkanman meomchwoseo nal bomyeo useojwo
잠시나마 나에게 빛을 준 네게
jamsinama naege bicheul jun nege
끝이라도 눈물 따윈 보이기 싫어서 나
kkeuchirado nunmul ttawin boigi sirheoseo na
너에게 웃음 지으며
neoege useum jieumyeo
고맙다고 행복한 추억 내게 만들어줘서
gomapdago haengbokhan chueok naege mandeureojwoseo
어색한 미소를 비추며
eosaekhan misoreul bichumyeo
널 이렇게 보내지만
neol ireoke bonaejiman
이 문이 닫히면 네 모습이 사라지면
i muni dachimyeon ne moseubi sarajimyeon
하루를 눈물로 살겠지만
harureul nunmullo salgetjiman
너와의 추억 때문에
neowaui chueok ttaemune
혼자 남아 행복을 더 바랄게
honja nama haengbogeul deo baralge
나 지금 이 손을 놓치면
na jigeum i soneul nochimyeon
이제 또 웃을 일 없겠지만
ije tto useul il eopgetjiman
다른 사람의 품에서
dareun saramui pumeseo
웃고 있을 널 보며 나 웃어 볼게
utgo isseul neol bomyeo na useo bolge
그 사람과의 길던 인연의 끝에
geu saramgwaui gildeon inyeonui kkeute
서서 기다리고 있던 나란 걸 알아줘
seoseo gidarigo itdeon naran geol arajwo
잠시라도 그 사람 생각이 날 때
jamsirado geu saram saenggagi nal ttae
그때보다 웃게 할 널 약속해보지만 너
geuttaeboda utge hal neol yaksokhaebojiman neo
나에게 눈물 보이며
naege nunmul boimyeo
힘들다고 그사람 곁에 이별만 남겨줘서
himdeuldago geusaram gyeote ibyeolman namgyeojwoseo
멍하니 네 손 잡으며
meonghani ne son jabeumyeo
널 이렇게 붙잡지만
neol ireoke butjapjiman
이 문이 닫히면 네 모습이 사라지면
i muni dachimyeon ne moseubi sarajimyeon
하루를 눈물로 살겠지만
harureul nunmullo salgetjiman
너와의 추억 때문에
neowaui chueok ttaemune
혼자 남아 행복을 더 바랄게
honja nama haengbogeul deo baralge
나 지금 이 손을 놓치면
na jigeum i soneul nochimyeon
이제 또 웃을 일 없겠지만
ije tto useul il eopgetjiman
다른 사람의 품에서
dareun saramui pumeseo
웃고 있을 널 보며 나 웃어 볼게
utgo isseul neol bomyeo na useo bolge
마음이 약해져서 다시 널 잡기 전에
maeumi yakhaejyeoseo dasi neol japgi jeone
눈물 흘릴 날 보지 않게
nunmul heullil nal boji anke
돌아보지 말고가
doraboji malgoga
이 문이 닫히면 네 모습이 사라지면
i muni dachimyeon ne moseubi sarajimyeon
하루를 눈물로 살겠지만
harureul nunmullo salgetjiman
너와의 추억 때문에
neowaui chueok ttaemune
혼자 남아 행복을 더 바랄게
honja nama haengbogeul deo baralge
나 지금 이 손을 놓치면
na jigeum i soneul nochimyeon
이제 또 웃을 일 없겠지만
ije tto useul il eopgetjiman
다른 사람의 품에서
dareun saramui pumeseo
웃고 있을 널 보며 나 웃어 볼게
utgo isseul neol bomyeo na useo bolge
이 문이 닫히면
i muni dachimyeon





[Yeoseob] Nuhaegae kok hagoshipeun hanmadi
Unjaena We always singing just for you
Komawo nul woori geotul jikeojoon
[Y] You
[Junhyung] You
[Y] You
[J] It’s you
[Y] Thank you
[J] Thank you
[Y] For you
[J] Just thank you everybody, Thanks to ma fans
Uhdun malreul haeya nae mami poyeonie dwelji moreulgetjiman
Hangeulja hangeulja jeokgo ddo jeokuhsuh eejalbun track ahnae siluhsuh jeonhaeroreogo hae
Geudaeduel bateun, jigeumdo numcheo hulreul jungdoro batgo it nun
Sarang ddo kwanshimreul 100% da dolreol julsoonun uptgaejiman
Geulreado gogeumeenama nugill soo itgill
Yeah Bojal gut upduh yeosut motnanitduel moodae weero ollreo saewoahjoon
Mouhtboda gapjin mic sonae geewoah joon geudaeduel itgied
Oh neul do still rockin` this stage I`m flying like a g6
Ha neulreul nanun gibooniya nan matchi
Haengbokhan goom ssok eh bajin aheegatchi son japgo nalahga geudae deulkwa katchi
[Y] Nuhaegae kok hagoshipeun hanmadi
Unjaena We always singing just for you
Komawo nul woori geotul jikeojoon
[Y] You
[J] You
[Y] You
[J] It’s you
[Y] Thank you
[J] Thank you
[Y] For you
[J] mani jichiduhrago nuhwa hamgaerahmeon
[Y&J] It`s alright, It`s alright.
[J] mulri duluhjeo itsuhdo seororeul nulgill soo itdameon
[Y&J] It`s all good, It`s all good
[J] mani jichiduhrago nuhwa hamgaerahmeon
[Y&J] So fly, so fly
[J] Jigeum nae noon aphae dangshinae mami jinshimirameon
[Y&J] Thank you, Thank you
[Y] Like a paper and pen and beat and mic
[J] mulri dduluhjeo itsuhdo neugeojinun mameun
[Y] Dangshindeulae so unconditional love
[J] Japtgodo gill uhtdun illmeoneeran shigan dongan nuhwaswoorin chan mani gagawojin geot gateh
[Y] Ddaeron nall gamsajoonun damyogatea
[J] jip gateh chingoo gateh gageumeun gajookgatae
[Y] ohraettorok namajo naegeoteh
[J] hamgae together ([Y] Just two of us) boeeji ahnnun gillreul faechukhae Like ([Y] Columbus)
Geudaedulgwa hamgaemeon mothalgae mogaitsuh baekbeon numuhjodo dashi illuhnalsooitsuh
[Y] Always I sing the song for ya uhjaedeun geudaedulee wonhandameon
[J] norea bbulreojoolgae Like a ipod
[Y&J] I always thank you everybody, Let`s go
[Y] Nuhaegae kok hagoshipeun hanmadi
Unjaena We always singing just for you
Komawo nul woori geotul jikeojoon
[Y] You
[J] You
[Y] You
[J] It’s you
[Y] Thank you
[J] Thank you
[Y] For you
[JG] mani jichiduhrago nuhwa hamgaerahmeon
[Y&J] It`s alright, It`s alright.
[J] mulri duluhjeo itsuhdo seororeul nulgill soo itdameon
[Y&J] It`s all good, It`s all good
[J] mani jichiduhrago nuhwa hamgaerahmeon
[Y&J] So fly, so fly
[J] Jigeum nae noon aphae dangshinae mami jinshimirameon
[Y&J] Thank you, Thank you





Let it snow, Let it snow
dagawa anajwo naege dorawajwo
Let it snow, Let it snow
nan dasi jamdeureo kkumeseo gidaryeo neol
haengbokhaetdeon neowaui sigani dasi ol sun eomneunji
(neo doraol su eomneunji, neol naege jul su eomneunji)

I don’t know why I’m doing this
You’re ma sweetie, girl, ma lady
chagawojin nal anajwo my love

neoui ipsureul neoui kiseureul barae
neoui sarangneul wonhae (ne sarangeul wonhae)
neoui jinsimeul barae (ne jinsimeul barae)
oneul bam neoreul wonhae
neoui jeonbureul neoui modeun geol wonhae
(baby love you girl, baby love you girl)

Let it snow, Let it snow
neoege dagaga dasi soneul jaba
Let it snow, Let it snow
nan dasi tteollyeowa geuttaero doraga
sojunghaetdeon neowaui siganeul dasi jul sun eomneunji
(dasi neo ol sun eomneunji, neol gajeul suneun eomneunji)

I don’t know why I’m doing this
You’re ma sweetie, girl, ma lady
dasi naegero dorawa my baby

neoui ipsureul neoui kiseureul barae
neoui sarangeul wonhae (ne sarangeul wonhae)
neoui jinsimeul barae (ne jinsimeul barae)
oneul bam neoreul wonhae
neoui jeonbureul neoui modeun geol wonhae
(baby love you girl, baby love you girl)

nuni oneun oneuldo i goseseo
nega ogil naneun gidaryeo, dasi neo useumyeo ol geot gataseo
hoksi an ondedo naneun yeogi isseulge
Baby love you girl, baby love you girl
Baby love you girl

Let it snow
Let it snow
Let it snow



Friday, September 30, 2011

0weS0mE~

Kali ni aku tak bercerita.. tapi aku nak share rancangan Happy Together yang aku xpuas untuk tengok...
kalo korang tengok rancangan ni xlarat gelak oi.. untuk yang ni.. tetamu dya :-
- Lee Gi Kwang (Beast)
- Jung Yong Hwa (CN Blue)
- Simon D (Supreme Team)
- 2 gadis yang aku lupa.. kalau xsalah dari kumpulan Dalshabet xpon Secret.
- Kwang Hee (Z:EA)
                               
                               Part 1
                             
                               Part 2


                                Part 3


                               Part 4

Wednesday, September 21, 2011

DiHari yg SungguH heNing~

Ok sekarang masih bulan Syawal kan? hahaha
nak cerita tentang Jamuan Raya dan Sambutan Kemerdekaan kat SMKMD 2011 ni
nak taw tak? kalau nak..
tunggu dan baca
kalau tak nak..
paham-paham sendiri la kot ea..

aku actually nak share picture je..
bukan nak story sangat..
sebab terlalu meriah la katakan..
ok ni la gambar-gambarnya...

saja aku bikin hot pakai gambar kapel ni.. hahaha... ni kidah.. best fren dari form 1 sampai form 5... tp insyaALLAH kekal sbg besfren selamanya..

ni pulak tehah zamri... dya ni hingaq cam pa lagi... kalau nak taw.. mai aku letak dya dengan hampa sehari... macam dok dalam tadika.. haha

first trial caramel yg aku buat sendiri..

kek coklat yang menjadi kegilaan.. resepi rahsia aku...




sepinat wat kenuri kek..


min ngan ten rasmi potong kek.. min kan raja sehari hari tu.. ten plak pengapit.. semak-semak





ni anak-anak aku.. tingkatan dua dah.. kembaq ni
hat kiri tu Jiratullah yg kanan tu Hariz Ikhwan..





satu-satunya pic aku ngan cgu tersayang.. che nah!


fatin saja lagu ni dah..

tengok.. aku ending pon ngan pic skendel... hahaha.. jangan jelez ok.. kidah balik dah tiime ni..

ok setakat ni dulu cerita gembira kami. 
Assalamualaikum...

Wednesday, September 7, 2011

Resepi berHANTU!!

Raya dah lepas dah

----------------------------------------

sekolah dah bukak

----------------------------------------

cemuih pon ada

----------------------------------------

CHOPP!!!!!!!!!!


----------------------------------------

ni awat ni?? macam orang tak ketahuan hala ja.. aku nak cerita pasai kuih raya harini.. haha... pasti orang ramai menggemari kuih raya yang pelbagai kan... kadang-kadang, kuih raya kat rumah sendiri xsentuh pon.. tapi kalau dah pi rumah orang, bantai kuih tu tak ingat orang belakang dah. walhal! kuih tu beli kat tuan yang sama jugak.. hahaha tah papa..

hampa suma nak tengok tak jenis-jenis kuih raya yang kat rumah aku? haaa... sat nak tunjuk


yang ni nama dya KUIH SAMPRIT... orang kampung aku sebut SEMPERIT.. perit tang mana tak taw la.. ada 2 jenis samprit ni kar rumah aku... satu kakak aku buat dan satu lagi mak aku beli kat sepupu yang jual.. aduh kakak aku buat! sangat la sedaaaaappp!!!!


ni pulak nama dia shortbread... mak teh aku buat.. sedaaapp!!! kalau tidak selalu laju ja kuih ni lesap. tapi raya kali ni kurang dah. hahaha.. tak tau la.. lambat pulak nak habis.. tapi sekarang ni ALHAMDULILLAH dah jadi sisa perut.. hahaha


ni pulak paling popular.. TART NENAS.. hehe.. sangat suka... tapi kan Farhana kawan aku tu. dya suka 'robek' jem nenas ja.. tepung-tepung tu dia buang. banyak kenangan dengan tart nenas ni.. tiap-tiap tahun family aku buat.. jarang la nak beli tart ni.. tapi aku suka turn bakar ja.. turn 'gelintey' jem nenas tu. ALLAH ja taw.. hahaha


ni lagi satu.. paling popular.. pi tang mana pon mesti ada yang ni..nama dya LONDON GHOST.. aigoo.. sangat lah.. 
ni kisah aku ngan kawan-kawan pasai almond london.. hahhahaha
-kat sekolah-
aku bawak kuih ni sikit ja takut xlaku.. bukak ja bekas tapawer aku kan... tak sempat nak toleh belakang.. dah tinggal 1 kuih ni.... aduh! sedap kat mana la kuih ni weh? bagi aku besa-besa ja rasa... tak da la sedap sangat... ish! kuat makan sungguh! HANTU ALMOND LONDON...



Sunday, August 28, 2011

this is because I'm Your Man...




I’m your man I’m your man I’m your man
Baby I’m your man… I’m your man…
Please believe me Please be with me
ima anata o mamoru tame sou anata dake o mamoru tameni
sou kimi o tsutsumikomeru kono kanjou so real
subete sasageruyo
sono kokoro no itami ni yorisotte itainosa
You ain’t gotta hurt koreijou Let me love you uh imasugu
dakara koko ni iru
Baby I’m your man itoshiiyo kono mune harisakesousa
sono mi o makaseteyo negai o komete For you
jittoshite irarenainosa mune wa atsuku takanarunosa
ima…sugu…aitai… yuu・gen・jik・kou Move on
subete wa kimi no tameni
You know that you can lean on me
itsumo kimi no sobani
You always be my baby
dekinai koto wa naisa
I’ll do anything for ya
What your wish girl nandemo
I’m your man Letz go!
Baby I’m your man makenaiyo akenai yoru wa naikara
anata dake o mitsume mirai o terasuyo True heart
Baby I’m your man I’m your man
Please believe me Please be with me
ima wa kanashikute yarikirenai toshitemo
boku ga soba ni ite sasaeruyo anata o shinjiteru
Baby I’m your man itoshiiyo kono mune harisakesousa
sono mi o makaseteyo negai o komete For you
Baby I’m your man daijoubu omoi ni owari wa nai kara
sekaijuu de hitori no anata o mamoruyo True love
Baby I’m your man… I’m your man… Please believe me Please be with me

Wednesday, August 24, 2011

Kisah dan Lagu!!

First of all,
nak ucap 'Congratulation!' kepada pelatih-pelatih PLKN yang telah diterima masuk pada Siri 9/2012. it mean orang-orang yang dilahirkan pada tahun 1994 ja. aigoo~


semangat gila... 
aku nak cerita la ni.. sabaq sat.. aritu orang inform yang PLKN boleh check dah. aku punya la takut nak check.. sampaikan kawan2 nak tlong check pon jenuh mengkelai  bekelai tak bagi depa check.. 

pastu aku amek la inisiatif initiative untuk check sendiri.. hampa teka tengok apa yang keluaq...

click to enlarge

tu la result yang keluar.. 
YARABBI!! time tu perasaan aku ALLAH ja maha mengetahui.. kakak aku siap gelak berdekah-dekah(hiperbola dah). sakit hati pedih perasaan semua ada.. aduih! letih pikiaq.. dah la nak trial haritu..

dah la aku tak mau nak sembang banyak pasai PLKN ni.. sengsara otak.. sakit lutut aku pikiaq..
kalau buleh escape-escape tak pa gak.. 

ok jajaaaannngg!!!


Tuesday, June 7, 2011

BibiR memaNg ManiS!~

Hello!
hEllo!
heLlo!
helLo!
hellO!


How long I'm not storryMorry here kan!
toDay my finger is very the tergediks-gediks nak update ENTRY BARU!
[Mo0d public SpeAking nih!]

ok aku tak da la nak cerita sangat tentang hal 'PERIBADI' nih.. tapi nak jugak.. gediks la katakan.. haha..

ok so now I'm begin with[cakap MELAYU bleh tak? bahasa jiwa bangsa]
ok0k.. mula-mula aku nak start dengan cerita kawan-kawan sealirang dan searus dengan aku ni.. pendek kata boleh dikatakan sehidup semati lah! haha.. aku ada kawan yang sangat aku rapat iaitu Noraziana Binti Manap dan Hafizatul Farhana Binti Zakaria. Dengar pelik kan. aku SEKOQ je kawan baik nak mampos ngan dua orang gadis? tapi kami memang searus dan sekapai..


aku memang tak tahu dah nak ceria apa lagi pasai diorang ni.. tapi kalo korang kenai kami tiga orang ni sapa.. konfim hidup KALIAN semua tak kan bosan.. tobat gelak separuh nyawa..


aku ada buat video untuk kami tiga.. nak tengok ke? aish! xpayah la.. malu.. sungguh nak tengok?? esh! jangan paksa.. hmm tengok je lah.. hahaha


video

malu lah! tapi tunjuk jugak kan.. sapa suro! haha.. tapi tengok la kalau tak malu.. eh!!! jangan malu-malu...
[macam paria dah aku berceloteh].

ok tak video tu? ala-ala retis x?? ahahah

nak lagi tak gambar kami bertiga.. ok la.. letak je la kalau tanya pun korang bukan nak jawab sebab ape yg aku letak kat sini.. korang baca and tengok je kan.. haha jangan lupe komen der!

gambar desktop aku!
Azieana dengan style yang slamber nenek~

Alamak..Qid termasok.. takpe2~


tengah menulis apa yang cikgu BM and BI tak pernah ajar~

Farhana ngek!

the flower is for me.. ~

ok now i'll will take it from your hands~ hek!!


MEDIA!! jangan buat gosip ok!

ikot suka aku laa~


amacam? style x? haha~


aku tak makan suma ok! tp terpaksa.. -_-


RAJA NENAS!~




anak Pak Ya ngan Pak Manap~


ni lah kami!!!!

ok.. setakat ni dulu pertemuan kita.. janganlah kau menganggap yang pertemuan ini adalah yang terakhir! KERANA!!!!! aku akan update lagi lepas ni. hahah

yang tulus ikhlas dari hati ke mata anda...




Citer BEST!